top of page
Vol trots kunnen wij u mededelen dat de ingrijpende verbouwing van de kinderboerderij eindelijk klaar is, het resultaat is prachtig.
Het complete terrein is volgens de wettelijke eisen ingericht zodat alle dieren voldoende ruimte hebben. 
Hiermee laten wij zien hoe dieren op een diervriendelijke manier gehouden moeten worden.
Alle dieren zijn inmiddels weer terug op de kinderboerderij.
Dus kom allemaal snel een keer een kijkje nemen!!

22-1-2019

Goed nieuws!

Agrimarkt heeft de kinderboerderij uitgekozen als goed doel voor het inzamelen van statiegeld.

Lever uw statiegeldflessen in bij Agrimarkt Oud-Beijerland en doneer uw statiegeldbon aan kinderboerderij de Boezemvriend.

Ook kan je je statiegeldflessen inleveren bij de kinderboerderij in de oranje container bij de ingang. Wij zorgen ervoor dat de flessen bij de Agrimarkt ingeleverd worden. (In de bak van de kinderboerderij liever géén glazen flesjes).

De opbrengst komt geheel ten goede aan de dieren van de kinderboerderij.

50493329_1898977026892120_93318145150602
10-4-2018
Na de trieste gebeurtenis van afgelopen zondag hebben we gelukkig een vrolijker bericht. We hebben nu dus het duo Roos en Ros op de kinderboerderij. Een knipoog naar de naam van het architectenbureau dat de ontwerpopdracht voor de ontwikkelingen rondom de kinderboerderij kreeg. RoosRos Architecten is natuurlijk vereerd met deze vernoeming en ze kwamen dinsdag op kraamvisite bij de pasgeboren geitjes. Als kado hebben de geitjes een zak lammerenmelkpoeder gekregen en voor het personeel en de bezoekers waren er heerlijke soesjes.

25-9-2018

De afgelopen zomer is er fanatiek gespaard voor Farmies. Per verkochte Farmie knuffel hebben we €0,50 aan de lokale kinderboerderij gedoneerd. Dit heeft geresulteerd in een mooi bedrag van €242,00 voor Kinderboerderij de Boezemvriend! Succes met het mooie bedrag! 

10-4-2018
Zaterdagavond was Nubische geit Roos bevallen van een zoon Ros. Zondagochtend leek alles goed te gaan met moeder en zoon. Roos at goed en Ros stond al stevig op zijn benen. Totdat Roos plotseling weer weeën kreeg. Nadat we inwendig gevoeld hadden, bleek er nog een lam in te zitten. Deze lag diep in de buik, dus de dierenarts is gebeld. De dierenarts heeft er 2 dode lammeren uitgehaald, deze lagen met een teruggeslagen kop waardoor ze klem zaten in de buik. De dierenarts voelde nog een keer en toen bleek er nog een lam in te zitten! Tot onze verbazing leefde dit lam nog! Nadat dit laatste lam er uit was voelde de dierenarts dat de baarmoeder van Roos was gescheurd.. . Dit is gekomen door de grote hoeveelheid lammeren die ze bij haar droeg. Hier is helaas niets meer aan te doen, dus moest Roos worden ingeslapen.. De lammeren worden nu door ons met de fles grootgebracht, overdag zijn ze op de kinderboerderij en eind van de middag gaan ze naar de overburen van de kinderboerderij tot de volgende ochtend. We zijn ontzettend blij met zulke lieve buren, want lammeren met de fles grootbrengen kost veel tijd en energie. Het andere nog levende geitje hebben we vernoemd naar haar moeder.
We zullen Roos missen, ook in onze geitenfamilie wordt ze gemist. Roos is 8 jaar geworden....
42461491_1999341353456856_85186268176475
2-5-2018
2e Paasdag is dwerggeit Bo voor de eerste keer moeder geworden! Ze heeft 1 lammetje gekregen en ze heet Lara.
4-4-2018
Zondag 1 april is dwerggeit Bounty bevallen van een drieling! Het zijn allemaal bokjes en dat is geen 1 april grap 😉 Ze heten Bram, Boef en Bas.
30-3-2018
Babynieuws!! Maandag 26 maart is dwerggeit Ellie bevallen van 2 gezonde dochters 😍 Ze heten Lente en Zomer. Het is voor Ellie de 1e keer dat ze moeder is geworden en ze doet het geweldig!! Ze zorgt heel goed voor het kleine grut en is met recht een trotse moeder!!

27-9-2017

Het is een heerlijke dag om te genieten in het zonnetje!☀️ Onze geiten nemen het er nog lekker even van.

10-8-2017

Gister hebben wij de cheque van de Safaries knuffel spaaractie in ontvangst mogen nemen bij Jumbo Koornneef!
Dit is een bedrag van maar liefst €619,50!😃

Ook de knaagdieren zijn erg blij met deze opbrengst! Zij krijgen mooie nieuwe verblijven.

Jumbo Koornneef ontzettend bedankt voor deze leuke spaaractie!

10-07-2017
Er is een nieuwe tussenstand bekend van de Safaries spaaractie bij Jumbo Koornneef. In de 2e week is er al een bedrag van €121 opgehaald voor de kinderboerderij! Fantastisch toch 😊

04-07-2017

Sinds een paar weken hebben we weer vogeltjes in onze volière.
Er zitten zebravinken, kanaries, sint-helena fazantjes, kwartels, een diamantduifje en een lachduifje in.

.

3-05-2017

Afgelopen zaterdag 29 april heeft ook onze Hangoor een prachtig nestje jonge konijnen gekregen😍
Voorlopig blijven ze nog even lekker warm verstopt. Het is een groot nest, dus het zal een gezellige boel worden🐰

De jonge konijnen mogen als ze zeven weken oud zijn naar een nieuw huis.

Geïnteresseerd? Kom langs op de Kinderboerderij

25-05-2017

Verrassing! We hebben het afgelopen dekseizoen weinig actie gezien bij de nubische bok. Dus we vreesden dat we dit jaar geen jonge geiten zouden hebben. Maar tot onze grote vreugde is vanmiddag nubische geit Fleur bevallen van een kerngezond geitje. Ze heet Els.

16-06-2017

We hebben voor 2017 opnieuw ons certificaat behaald voor Chlamydia-vrij bedrijf. Bij de schapen en geiten wordt na het aflammeren een uitstrijkje gemaakt en dat wordt opgestuurd naar de gezondheidsdienst voor dieren. Daar worden de uitstrijkjes onderzocht op de chlamydia bacterie. Chlamydia kan op mensen overgaan, dus het is van groot belang dat onze dieren hiervan vrij zijn.
.

5-04-2017

Woensdag 5 april zijn er 5 jonge cavia's geboren! Zijn ze niet schattig 

28-03-2017
Zojuist is schaap Eva bevallen van een ooitje. Ze heet Juffrouw Tiny 🐑 Het is een heel vlot lammetje, binnen een half uur stond ze al te drinken bij haar moeder!
28-03-2017
Zondag 26 maart is schaap Lara bevallen van een ooitje. Ze heet Anky!

.

.

23-03-2017

En nog meer lammetjes! 
Schaap Hannah is vanochtend vroeg bevallen van 1 ram en 1 ooi. Ze heten Desley en Noa 

14-03-2017
Update vogelgriep: 7 maart zijn er weer 2 gevallen van vogelgriep vastgesteld in Wormerveer en Landsmeer.
Dus de landelijke afschermplicht blijft voorlopig nog van kracht. Door deze ontwikkelingen hebben wij besloten om de broedmachine voorlopig nog niet aan te zetten, dus met Pasen hebben we helaas geen kuikens...
18-03-2017
De jonge hollanders zijn nu twee weken, de oogjes zijn al open dus ze zullen ook snel aan de wandel gaan. Hopelijk laten ze zich snel zien! 🐰
21-03-2017
De lente is begonnen!! De eerste lammetjes zijn geboren, een ram en een ooi. Ze heten Raoul & Femke.

  

.

.

12-03-2017
Zondag 5 maart zijn de eerste jonge konijnen geboren! Het ras is Hollander en het zijn er 3. De eerste dagen laten we het nest zoveel mogelijk met rust, dus vandaar dat we nu pas een foto hebben gemaakt van het kleine grut. Zijn ze niet schattig 😍

2-2-2017

Vandaag zijn de Jekko boxen bezorgd. Deze kun je hier gratis meenemen en thuis in elkaar zetten.

Wanneer je Jekko box vol is lever je hem weer in.

Recyclen doen we samen!

*alle Jekko boxen zijn op*

2-2-2017

Een ongeplande wandeling.....

Vanochtend moest er een trekker door de dubbele poort in de schapenwei. Normaal gesproken blijven de ezels, pony's en mona ver uit de buurt van dit gevaarte, maar Teun dacht daar vanochtend anders over en glipte snel achter mijn rug langs naar buiten!

En dat vond meneer wel wat... terug naar binnen wilde hij absoluut niet maar zin in een wandeling had hij wel. Daar ging hij, zonder pardon zo de straat over! Voor niks of niemand bang. Om de kinderboerderij is zoveel gras en groen dat hij dat allemaal wel wilde proeven. Uiteindelijk hebben we een klein stukje kreek en boezemsingel gehad voordat we hem konden vangen.

Met wat brood dat een meneer toevallig op dat moment kwam brengen konden we hem lokken en heeft stagair Joran hem kunnen pakken. Teun was hier niet blij mee, maar zijn vriendin Cato was redelijk in paniek dus net zoals wij erg blij dat hij nu weer in de wei loopt.

12-1-2017

Onlangs hebben wij opnieuw het Zoönose keurmerk behaald! We zijn hier ontzettend trots op. Het keurmerk is een bewijs dat wij alles eraan doen om de kinderboerderij zo schoon mogelijk houden om een besmetting met zöonoses te voorkomen.
Zoönoses zijn dierziekten die van dier op mens over kunnen gaan. Door goede hygiënemaatregelen te treffen wordt de kans op besmetting minimaal. Voor meer informatie kunt u terecht op;
http://www.gddiergezondheid.nl/keurmerkzoonosen

Keurmerk Zoönosen

15-11-2016

Beste bezoekers,

Momenteel heerst er weer vogelgriep in Nederland. Het gaat om het hoog pathogene type. Dit is een zeer besmettelijk virus voor vogels, ze kunnen er aan dood gaan.
Mensen kunnen het virus ook krijgen, maar krijgen alleen griepverschijnselen.

Wij hebben daarom voorzorgsmaatregelen getroffen zodat u niet met onze vogels in contact kunt komen. Op deze manier loopt u geen risico en kunt u veilig onze kinderboerderij bezoeken.

Heeft u nog vragen, stel ze aan een van onze medewerkers.

Voor de duidelijkheid: 
ONZE DIEREN HEBBEN GEEN VOGELGRIEP!!

bottom of page