Moos het Göttinger varken.

Het Göttinger minivarken is aan de Universiteit van Göttingen (Duitsland) speciaal als proefdier gefokt voor de medische wetenschap. Het Göttinger varken is een geliefd hobby-varken en wordt veel gehouden als huisdier en op kinderboerderijen. De hoogte is ongeveer 40 tot 50 cm en ze kunnen een gewicht van ongeveer 50 kilo bereiken. Een mini varken als huisdier houden raden wij af. Het mini-varken is een schoon en zindelijk dier, maar het is en blijft een varken. Door zijn natuurlijke wroetgedrag zal het varken je mooie interieur omtoveren tot een puinhoop. Het dier is beter af in een mooi buitenverblijf met een stevig hekwerk en met een hok waar hij kan schuilen tegen regen en wind. En uiteraard een plek waar hij zijn natuurlijke wroetgedrag kan uiten.

Moos is een zeug en zij is geboren in 2011.

Wiske het hangbuikzwijn.

Het hangbuikzwijn is een varken dat in Vietnam en China vaak voorkomt. Andere namen die ook worden gebruikt zijn het hangbuikvarken of het minivarken.

Het is een klein varkentje met een gedrongen kop en met kleine spitse oren. De rug is meestal licht doorgezakt en het beestje heeft een hangbuik die vaak de grond raakt (vandaar zijn naam) doordat de poten tamelijk kort zijn. De huid is dik en vaak geplooid. Zijn kleur is zwart, wit, grijs, of combinaties van deze kleuren. De mannetjes hebben op hun hoofd en een deel van hun rug een kam van langere haren, de borstels genoemd.
Het hangbuikzwijntje wordt ongeveer 50 tot 60 cm hoog en bereikt een gewicht van ongeveer 65 kilo.
Hangbuikzwijnen worden veel op kinderboerderijen gehouden, waar hij vanwege zijn vriendelijke en rustige aard een graag geziene bewoner is.

Wiske is een gecastreerde beer, ook wel borg genoemd. Hij is geboren in 2005.

Benamingen varkens:

Mannelijk: Beer                       

Vrouwelijk: Zeug

Jong: Big

Gecastreerd mannetje: Borg